It is currently Mon 26 Jun 2017 14:09



All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 260 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next
Author Message
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Tue 03 Sep 2013 13:07 
Offline

Joined: Tue 22 Aug 2006 17:02
Posts: 861
Det der så da veldig tiltalende ut .

Btw, det er akkar som er agn ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Wed 04 Sep 2013 13:51 
Offline
User avatar

Joined: Wed 05 Jul 2006 14:10
Posts: 791
Italienske uker hos Maschmanns Matmarked. Koselig, det.

Image

_________________
Pour la folie cultivé!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Wed 04 Sep 2013 22:11 
Offline

Joined: Mon 26 Jun 2006 18:06
Posts: 6001
Location: Østenfor sol og vestenfor måne
pølsemannen.no

Nettopp fått hjem en ladning pølser og skinker. Meget gode varer og priser. Anbefales!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Fri 13 Sep 2013 00:04 
Offline

Joined: Tue 22 Aug 2006 17:02
Posts: 861
5 dyr å dele opp etter forrige helgs jakttur gav litt til grunneier (og jeger ) også :)

Image

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Wed 01 Jan 2014 17:45 
Offline
User avatar

Joined: Mon 28 Mar 2011 17:06
Posts: 1707
Location: Oslo
I dag er det bare en ting som duger, og det er en chiligryte. Dette er en kjapp og lettvint variant:

Halvt kilo kjøttdeig
1 løk og en grønn paprika
2-3 fedd hvitløk
1 ts cumin og 1 ts oregano
1 boks tomat og 1 ss tomatpure
1 buljongterning
3-4 dl vann
2 røde chili
pepper og litt salt
1 boks røde bønner (salatbønner/kidney beans, litt forksjellig navn)

Fres kjøttdeig og løk. Ha i resten. Surr en liten time. Serveres med rømme, ris og glasscola.

Godt nyttår!

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Fri 24 Jan 2014 12:33 
Offline
User avatar

Joined: Sat 01 Jul 2006 00:16
Posts: 2893
Location: Val di Tasca
Mange måter å lure kundene på :roll:

Image

Måtte jo bare kjøpe en...

_________________
Å eie og kjøre Fiat er en livsstil, et spesielt syn på motorkjøretøyer.
Det bygger på opplevelser, lidenskap - har mer med hjertet å gjøre enn med hjernen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Sat 01 Feb 2014 19:21 
Offline
User avatar

Joined: Mon 28 Mar 2011 17:06
Posts: 1707
Location: Oslo
l]Image[/URL]

Ikke gå forbi denne! Verdt mer 500 enn 150.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Sun 02 Feb 2014 23:46 
Offline
User avatar

Joined: Sat 01 Jul 2006 00:16
Posts: 2893
Location: Val di Tasca
Image

Denne kan trygt etterlates i polutsalgets hyller. :?

_________________
Å eie og kjøre Fiat er en livsstil, et spesielt syn på motorkjøretøyer.
Det bygger på opplevelser, lidenskap - har mer med hjertet å gjøre enn med hjernen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Mon 03 Feb 2014 00:45 
Offline
User avatar

Joined: Tue 27 Jun 2006 13:52
Posts: 6054
Location: Dritschpa!
Kjørte en runde med den chiligryten her forleden, bra, bra men må ha fått tak i alt for snill chilli for det kom ikke så mye som en perle i panna til tross for dobling av oppskrift.

_________________
All the world's a stage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Mon 03 Feb 2014 09:55 
Offline
User avatar

Joined: Mon 28 Mar 2011 17:06
Posts: 1707
Location: Oslo
asn wrote:
Kjørte en runde med den chiligryten her forleden, bra, bra men må ha fått tak i alt for snill chilli for det kom ikke så mye som en perle i panna til tross for dobling av oppskrift.


Med 4 ferske røde chili skal det ryke ut ørene! Er det noe jeg har glemt her? Chilien skal enten hakkes i biter eller snittes på langs hvis du bruker den hel. Dette for at frøene skal ut i gryta. Kan det være her det ligger? At du har lagt den i hel? Chili mister også futten hvis den avkjøles og varmes opp, så dagen etter er kruttet borte.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Mon 03 Feb 2014 10:36 
Offline
User avatar

Joined: Sun 23 May 2010 09:21
Posts: 339
Det er vel dessuten ulike typer chili ute og går også. Det er ikke alle som er like sterke. Husker jeg hadde kjøpt noen birds eye-chili en gang og skulle bruke i en lignende gryte. Jeg tenkte at de var så små at jeg måtte ha litt rikelig nedi, noe jeg absolutt ikke burde gjort. Var nær på uspiselig...

_________________
“Lottery: A tax on people who are bad at math.”

- Ambrose Bierce


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Mon 03 Feb 2014 14:03 
Offline
User avatar

Joined: Tue 27 Jun 2006 13:52
Posts: 6054
Location: Dritschpa!
Takk for oppklaring, hakket den relativt grovt, men jeg ser hvor problemet ligger. Jeg renset den for frø!
Rykker tilbake til start og forsøker meg på ny.

_________________
All the world's a stage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re:
PostPosted: Sat 09 Aug 2014 22:33 
Offline
User avatar

Joined: Sat 15 Sep 2007 00:54
Posts: 2803
Det er noen år siden Strada serverte dette for en engere krets, men først nå her jeg laget dette måltidet for noen svært kritiske middagsgjester, som også er gode venner og verter. I dette selskapet betyr få tilbakemeldinger at maten er god, og det ble understreket ved den tredje serveringsrunden.

Italiensk kvalitet på sitt beste. Få, men svært gode elementer serveres sammen. Ikke forsøk å ta snarveier på ingrediensene. F.eks. vil en billig olivenolje sørge for at hele måltidet klapper sammen.

Takk til Strada for både bruksanvisning og gjennomføring (for et par år siden)!

strada wrote:
Helgens middagstips: Bistecca fiorentina!

Fyr opp og kjør til slakter Strøm-Larsen på Torshov. Med en gang! Si du skal ha mør oksekotelett (ca 140 pr kilo, latterlig billig), beregn 1,2-1,4 kg på 4 personer. NB! I ett stykke, ikke oppdelt!
Legg det til temperering på kjøkkenbenken i 5-6 timer. Skjær ruter på fettsiden (gjennom fettet, såvidt inn til kjøtt). Benet må for all del ikke skjæres av.
Stekes i olivenolje i jerngryte eller jernpanne på høy varme i maks 30 minutter, 3-4 min på fettsiden, 7-8 min på de 3 andre. Biffen er nå rød og fin i kjernen. Bistecca fiorentina skal være blodig!
Skjæres opp ved bordet i skiver og serveres med ruccola og høvlet parmesan, godt salt, og med mye prima olivenolje over det hele.

Fra slakteren i Panzano, Dario Cecchini, har jeg fått denne oppskriften på salt: Fersk rosmarin, fennikelfrø, pepperkorn, havsalt støtes i morter.

Det skal ikke serveres noe annet til (bortsett fra rikelig med chianti, rosso eller annen vin fra Toscana på mye sangiovese), her er det kjøttet som står i sentrum.
Mørt oksekjøtt, altså mørnet i luft, ikke i vakumpakke i eget blodvann, stekt på ben, gir en helt egen smak, og rygger rundt remakjøtt. Det blir forresten slåsskamp om å gnage på benet.

Enkelt å lage, billig, og vanvittig godt.

Dolce Vita v/Steen og Strøm har veldig god sitronsorbet til dessert.

Avrundes med espresso og en fin lagret grappa.

God helg!

Image


Image

_________________
Vive la France/Forza Italia


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Sun 10 Aug 2014 13:01 
Offline
User avatar

Joined: Sat 01 Jul 2006 00:16
Posts: 2893
Location: Val di Tasca
Mmmmm... Tid for un nuovo giro 8)

_________________
Å eie og kjøre Fiat er en livsstil, et spesielt syn på motorkjøretøyer.
Det bygger på opplevelser, lidenskap - har mer med hjertet å gjøre enn med hjernen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: For den matglade
PostPosted: Fri 03 Oct 2014 23:36 
Offline
User avatar

Joined: Mon 28 Mar 2011 17:06
Posts: 1707
Location: Oslo
På lørdager kommer brislingbåten inn til brygga kl 7, og den skal stå tidlig opp som skal få tak i denne delikatessen. Lang kø! Sesongen er nå noen uker til, da blir den borte til neste sommer. Ingen i køen snakker norsk, her er det folk fra østen, sør-amerika, portugisere, spanjoler og østeuropeere som slåss om godsakene. Brislingen frityrstekes eller pannestekes sprø, saltes godt og dynkes med litt eddik, that’s it. Fisken har stått i steng en uke eller to så de er helt "rene" og skal selvfølgelig spises hele med hode og alt. Eneste tilbehør er en sitronbåt og et glass tørr billig hvitvin i små Duralex kjøkkenglass, slik at man kommer i den rette budget-stemningen. Et halvkilo koster kr 25 og er forrett til 4 personer for en lørdagslunsj. Dolce vita! (dette blir nok ingen ny Grandiosa må jeg innrømme, men hvis du skulle komme over denne retten i en middelhavsby langs brygga, så slå til!)


Image

Image


Attachments:
WP_20140906_19_09_33_Pro.jpg
WP_20140906_19_09_33_Pro.jpg [ 123.35 KiB | Viewed 567 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 260 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group