Switch to full style
Her kan du utvide din egen og andres horisont.
Topic locked

Reisetips, Tyskland?

Sun 03 May 2015 08:32

Alltid sent ute, men bedre enn aldri..

Drar til Tyskland lørdag førstkommende (9 mai).
Turen nedover blir motorveibasert, da vi har noe knapp tid til målet i Mendig.

Forlater Mendig tirsdag utpå dagen (håper å komme derfra ved lunchtider). Fra tirsdag ca lunch har vi tiden frem til fredag kl 1100 å komme oss nordover til Kiel.

For en som aldri har vært i germaner riket; hvilke reisetips og anbefalinger finnes på strekningen Mendig (ja, rett ved Nurburgring - men den er stengt for Tourist Fahren den uken...) Kiel?
For den saks skyld; vi trenger noe å finne på i Mendig/Andernach området (mellom Køln og Frankfurt) på mandagen, også.

Re: Reisetips, Tyskland?

Tue 05 May 2015 09:19

Moseldalen ligger jo rett ved siden av? Kjør sørover retning Trier og se om dere finner en vingård eller to. Om dere kommer ned ved Cochem så er det en rasteplass en kilometer eller to før dere kommer ned som har suveren utsikt over Cochem. Onde tunger vil hevde at Cochem gjør seg best på avstand men nå i forkant av turistsesongen så er det kanskje ikke så forferdelig. Ta en titt, spis lunch og se hvordan det ligger an.

Om noen i reisefølget aldri har vært på Nordschleife og er bare *bittelitt* interessert så kan en parkere i Brunnchen og spasere opp til (og ned) Steilstrecke selv om det ikke er noen trackday eller touristenfahrt. Bare det å *se* banen er interessant. Rund av med en stopp på Ed Tankstelle ved Döttinger Höhe og mostå fristelsen til å kjøpe et ringenmerke som kan klistres på bilen hjemme.

Hvis du vender nesa vestover så kommer du til Spa og det er også muligheter for å sniffe litt eksos. Den 13. er det testdag for racerbiler så det *kan* være interessant men da bør hele reisefølget være med på leken sidend et er ikke så veldig mye annet å gjøre der enn å høre/se på racerbiler, suge inn stemningen og ta turen ned i Eau Rouge for å se på Senna-statuen. Mer en nok for bilentusiasten, litt skralt for ikke-entusiasten :)

På tur oppover så er Celle (http://en.wikipedia.org/wiki/Celle) en mulighet. Det ligger sånn circa midtveis mellom Kiel og Frankfurt og har en fin altstadt.

Om det er noen Volkswagen-fans eller matsnobber i reisefølget så kanskje Wolfsburg er verdt en stopp? Har aldri vært der men restauranten i Ritz-Carlton er ganske sikkert wunderschön (spesielt siden den har tre stjerner).
Topic locked